zaterdag 18 juli 2015

terugblik op de eerste week

Na een week zonder wifi, hebben we tijdens een uitstap naar de andere groep gebruik gemaakt van hun wifi. De afgelopen dagen zijn al heel intens geweest. Zo ontmoetten we zelfs ‘Boeddha’ en ‘Hitler’ en hebben we onze eerste Indische facebookvriend gemaakt. Op de trein sliepen we met twee op een bedje van een halve meter en moesten we ons allemaal wringen om toch een beetje comfort te hebben.
Onze eerste ontmoeting met de mensen uit de kolonie was zeer hartelijk en aangenaam. We werden met open armen ontvangen en kregen onmiddellijk koekjes en thee mét buffelmelk (niet zo aangenaam vooral voor Marijke) voorgeschoteld en de stoelen werden onder ons poep geschoven. Het koninklijk gevoel hebben we nog nergens anders zo sterk ervaren.
Het werk verliep tot nu toe zeer goed, onze eerste zes huisjes hebben al hun eerste witte grondlaag gekregen en we werken - in tegenstelling tot de Indiërs – aan een topsnelheid. Telkens beloven ze om het middagmaal te brengen tegen 12:30 maar in werkelijkheid komt het meestal niet  voor 14:30 toe. Ondertussen zijn we daar wel aan gewoon en hebben we ons handen vol met de plaatselijke bewoners, vooral met de kleinsten. Die zijn trouwens enorm “cute”…
We kregen al een manicure, inclusief onze mannen. Gisteren werden ook de haren van onze meisjes mooi gevlochten en eerder kreeg Marijke zelfs een sari nadat ze elegant in de modder/geitenuitwerpselen gevallen was.
 Groetjes,

Heleen, Astrid, Ellen, Melissa, Wannes, Hanne, Monique, Marijke en Camiel
































1 opmerking: